http://slipzknut.blogg.se/

Små bitar ur mitt liv och alla tankar som medföljer.

In another life...

Kategori: Allmänt

Det går att vida och vända på saker,det går att prata om dom tills dom ändrar form helt och man kan önska sig allt vad man orkar och tro att allt blir som man vill.
Men vissa saker ska inte ändras på och vissa saker kan man inte ändra, och det du lyckas förändra kommer tillslut återfinna sin forna plats och återgå till sin ursprungliga form.
Men du har försökt och du har märkt, att det du försökte ändra ändrades inte utan det var bara du som förändrades.
 
Frammåt eller bakåt, det kan du inte avgöra förens du står vid nästa vägskäl.
 
Avtacknings middag för Ingalill idag på jobbet, efter att ha jobbat ihop i över elva år så fick jag idag säga hej då, inte för helgen eller över semestern,hon kommer inte igen för hon går i pension.
Så mycket man har dragit sig i håret över med denna fantastiska kvinna, men även har vi haft så otroligt många bra stunder på jobbet och så mycket man har lärt sig av henne.
När alla andra fuck ups höll på med sitt regelbundna skit snack om varrandra var det till Ingalill man tyrde sig till,för hon var alltid snäll och det kändes bra att ha någon som henne när man bara var en liten pojkspoling som kunde nada om något.
 
Sen fick jag med mig fin besök hem av det kvinnliga slaget, så himla lagom kul att visa någon ny sitt hem när lille brorsan stått och lagat tonfisksås med potatis så det luktar typ kattmat i hela lägenheten,och köket såg förjävligt ut, och mitt rum var inte i topp skick inte balkongen heller för den delen.
Den fick sig ju en törn när stormen var framme, får ta tag i den i helgen.
Jadu sofie, det finns bättre dagar att sitta här och vänta på bussen.
 
Fånigt att allt som betydde så mycket kan avslutas med något så självklart,oförståelse.
 
"We will meet each other again in a life when we are both Cats"
 
 

Pussel på plats. . .

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag här i mitt städade rum och känner mig så otroligt nöjd med mig själv, jag ställde klockan fast jag var ledig idag så jag kom iväg till gymmet tidigt, sen åt jag en bra frukost som inte var särskillt god men den var ju såklart nyttig.
Sen bar det iväg till körskolan för att kolla tänkbara tider för handledarkurs med Mamma och Leffe,just det, jag har dragit med mig två stycken nu för nu jävlar ska jag ta det där kortet.
Och efter den bestämmelsen for jag vidare till banken och hade möte med min bankman.
 
Vi avslutade min gamla bank, flyttade mina egna pensions besparingar så vi kan fortsätta med det, även fonderna följde med så nu pensnions sparar jag och kör med fonder.
Desutom sänkte vi min amortering så att jag få mer att leva för och pengar är inte en ursäkt för att jag inte ska kunna ta mitt körkort. Och det var inga problem för jag har betalat av mer än halva lånet,så jag betalar inte längre på Dantés pengar kan man säga.
Det kändes så sjukt bra när jag efter bankmötet gick bort till Mickis för att fixa till håret som frodat sig så gott på senare tid.
 
Det känns bra när man gjort allt det man måste och ska, för vill man ha en förändring så får man minsann skapa den, för den går inte att beställa i Drive-in på Mcdonalds,tyvärr.
 
Har märkt att jag inte alls festar särskllt lika mycket längre och har inget större sug på det längre.
DunkaDunka flera timmar,springa runt i ett tillstånd som saknar motstycke för att sedan plågas en hel dag kanske tillomed två för att sedan avnjuta en arbetsvecka med ett lägre lyckorus. Nej tack, väljer mina tillfällen att visa upp mig på styva linan.
 
Jag pusslar med vad jag har och det jag inte har ska jag minsann skaffa mig.
 

Då och nu...

Kategori: Allmänt

Äntligen har man ork att sätta sig upp i soffan,efter en hel dags lidande av huvudvärk och misär framför dumburken.
Det tar hårt på en att göra tidsresor,särskillt när man ska mantla rollen som ungdom igen.
Jag pratar om årets första riktiga evenemang,bröderna Lucchesis 90-tals fest.
Det var verkligen lyckat från början till slut och det var så roligt att träffa på gamla bekanta,prata minnen från skolan och tiden där efter fram till nu.
 
Och det var så solklart för många av oss att vissa människor även fast man inte ses varje dag kommer alltid vara lika goda vänner nu som då. Efter dom vanliga replikerna,läget,jo det är bra själv då? Så bara flyter allting på precis som det gjorde för ca 8 år sedan.
 
Vi började med snaps visor och drack olika häxblandningar som alla hade haft med sig, och tänka sig att min blandning blev den godaste av dom alla och Ballo´s blev den vidrigaste och därför blev den också en vinnare. Sen dunka jag på det bästa från 90-talet och det blev tryck på mindre än 1 minut.
Så det blev helt klart en minnesvärd kväll,som slutade med att man skulle ut på nattliga äventyr på fyllan men som sagt var,man är ingen umgdom längre.
Så väl hemma hos natt besöket blev det inte så mycket action som planerat eller önskat,utan jag tvärdäckade när jag kom till sängen.
Sånt som kan hända den bästa,och sånt man fick vara med om själv någongång,att ragget tvärdäcka istället för att uppfylla alla dom löftena man blevit lovad om i stundens hetta.
 
Jag var vild och ung,fylld med många knäppa ideer och tvekade inte en sekund för att genomföra dom.
Man är väl fortfarande ung och man har lite vildsint tänkande men man har mognat och tänker faktiskt två gånger innan man bara slänger sig in i galsenskaperna.
 
Men det är alltid kul att man faktiskt får släppa kontrollen nån gång i sitt vuxna stabila liv,och när jag gör det så gör jag det helhjärtat och jag ångrar inget.
 
Tack Robban och Håkan för en fantastik flashback och en otroligt lyckad kväll.

Reality fuck!

Kategori: Allmänt

Alltid lika mysigt att komma till insikt med vissa saker med sig själv,sånt som kanske andra kan påpeka för en men man viftar bort som en dryg mygga en skön sommar natt.
Man kan slippa att bli stucken men du vet om att den lilla jävlen är där och drygar sig,den väntar på right moment to strike your face.
 
Samma sak är det väl med att komma till riktig insikt, den ligger där och surrar men man tar inte riktigt åt sig den kunskapen som man egentligen redan vet om.
Jag har fått en käft smäll och en mjukare kind smekning men inget av dom smärtade.
 
Kör för fullt på mitt tränings schema och har även lagt till en hjälpande hand, en app som räknar kalorier.
Enkel snabb och den funkar. Har gått ner 1,4 kg bara sen i söndags med bara hjälp av appen och utan träning. Och jag ska gå ner enligt den 0,74 kg i veckan på 21 veckor för att nå mitt mål.
Man känner sig redan mycket fräshare och piggare och viljan på att göra saker är större, men endå när målet är nåt är jag tydligen för fet. Kul!
 
Lille brorsan Tobbe överraskar när man minst anar det.
Jag vaknar alltid tidigast av oss två, så jag drog till gymmet vid 10 tiden och tänkte att när jag kommer hem sen ska jag städa och plocka ner jul pyntet. Men gissa vad, den lille prinsen har plockat ner allt julpynt och plockat upp de andra grejerna,skit bra tänkte jag men då kan jag ju dammsuga, torka golven och ta köket.
Nej den lille sprätten körde bara på och tog det med, sen ska han bjuda på tacos ikväll.
Väntar man bara tillräckligt länge så kommer Muhammed att hitta till berget.
 
Jag är en riktigt värdelös sopa på att avsluta förhållanden.
Problemen blir som störst för mig när huvudet och hjärtat börjar dividera.
Jag är rädd för att göra om samma misstag som jag gjort en gång tidigare.
 
Egentligen handlar allt om en enda sak.
Jag kan inte avsluta förhållanden för att jag är rädd för att göra om samma misstag som jag en gång gjort,och därför dividerar mitt hjärta med min hjärna.

Morgonmys. . .

Kategori: Allmänt

Äntligen börjar man kunna sova lite längre lite bättre,och träningen visar ju att det faktiskt hjälper.
Idag låg jag faktiskt och sov ända fram till kl halv tolv,men det gjorde jag ju inte ensam så det kanske är därför.
 
Svalt i rummet nästan så det känns kallt men under täcket kan man bara gotta till det och när där ligger någon med en sån kropp,känna den sköna kroppsvärmen och hur huden gnids mot min. Ja då kan man bara njuta av stunden och somna om.
 
Pannkaks frulle och en skön dusch ja denna lördagen började super,och så kommer man hem till sitt städade rum och tycker att allt bara känns toppen,telefonen ringer och det visar sig vara den store varianten som är hungrig och vill bjussa på mat. Jag känner mig nästan bortskämd.
 
Jobba imorgon, det hade man ju glömt för en stund igår när alla svamla om att festa och spelade gamla classics. Så nej det blir ingen fest ikväll, skönt är det för jag har faktiskt varit helt inställd på en lugn och skön helg,för nästa helg ska Lucchesi ha kalas fest med 90-tals tema och jag ska vara Dj.
Med stor säkerhet kommer man behöva vila upp sig för ett sådant exklusivt event,vet dock bara inte vad jag ska ha på mig.
 
Kängorna satt som foten i booten så vintern snöa på allt vad du orkar för jag är ready to rock.

God Morgon,du har ett missnöjt sms...

Kategori: Allmänt

Att läsa,att tolka att faktiskt förstå.
Det är det som är poängen med att läsa en text skriven av en annan,man kan fly sin vardag och läsa om någon annans liv eller en berättelse som kan vara lika påhittad som verklig.
Men att bara läsa och tolka efter eget huvud,då kan man faktiskt missa dom där små guldkornen i texten.
 
Jag började förstå detta när vi läste om att tolka texter och filmer i gymnasiet, en text eller film handlar inte enbart om vad som står eller vad som filmas, där är texter bakom texten och där är faktiskt mer tyngd i berättelsen om Hans och Greta än bara kaksmulor och en hungrig kärring.
Och Rödluvan och vargen handlar inte bara om en stor stygg hungrig varg, där är så mycket mer.
Men väljer man att bara läsa det så visst får man en bra story,men du har nog aldrig förstått budskapet av det författaren kände och tänkte.
 
Jag skriver i klartext men jag skriver inte i klarspråk,inget är så enkelt som det verkar för världen är aldrig enkel inte heller livet så varför ska jag stå med facit i handen åt de okunniga?
Det är av egen vilja man väljer att öppna tidningen,boken ja eller tillomed min blogg.
 
Jag sitter här på morgonkvisten och ska strax göra mig beredd på att cykla och köpa bullar och dra mig ner till päronen och bjuda på frulle,sen tänkte jag starta en liten runda tvätt och när den är klar blir det att sticka till gymmet. Och ikväll kommer Jocke över på en grogg som jag mer eller mindre måste tvinga i mig,för att fira hans återkomst från sin lysande frånvaro.
Där hade du inga krusseduller,bara ren text. Inget budskap,ingea funderingar bara tråkig morgonblaska.
 
 
 
 
Var missnöjd över dina tolkningar för det är bara den som tolkar som missar poängen,och missar du poängen så kommer du antagligen aldrig till refrängen,och utan refrängen har du inte förstått versen och då kan du bara lägga ner den här pärsen.
Jag skriver inte för dig utan jag gör det för mig,vill du inte lyssna eller förstå bara stick bara gå, för det jag säger är det enda jag erbjuder och det är tyvärr det enda du kan få.
Jag kan inte stilla din vilja eller tygla din stress, jag kan bara fly från all världens press, och vänta på den eviga stund som ger mig guld i mund.
 

Bottenskrapet.....

Kategori: Allmänt

Det är vad man kan kalla min blogg just nu,statestiken slickar botten och detsamma har mitt intresse gjort för att skriva för jag har ju bara haft negativa saker att skriva om och jag hatar att vara neggo negron.
Men tyvärr,man kan inte alltid bara top notch så här kommer lite negativa laddningar,on the house.
 
Har nåt vikten för total förödelse, jag bara kände hur allt skenade iväg och jag hade ingen ork att göra något åt det. Kilona jag mådde så bra över försvann med vinden,och de nya kläderna åkte in bland de andra i garderoben. Hatar hur snabbt det går att bara rasa fullständigt,man blir som ett stjärnfall strålande lika länge som man syns.
Men det där har jag tagit tag i nu, mål på fem månader och redan gjort ett 6 veckors tränings schema som ska följa till punkt och pricka,klarar jag gå ner fem kg på en månad så kommer jag klara det här.
 
Det nya jobbet jag skulle börja som assistent blev ju fördröjt med sina fördröjningar, äntligen när jag visar vilja för att ta tag i saker så blev det motgångar och jag började ge upp helt på den biten med. Men så vipps så fick jag ett sms där vi skulle bestämma plats,tid mm så det mötet är avslutat och jag börjar nästa onsdag.
 
Emma,emma emma.
Jag har gått i över 6 månader med att vara något jag inte är, ingen pojkvän men utan att röra mig inte som en singel. Låst i det gamla i försök till att laga det nya till det bättre.
Ingenting kan bli särskillt rätt i att bestämma en känsla och vara på en plats man inte hittar till.
Fel som vi gör,inget som vi förstår utan vi bara fortsätter och går.
Slut på letandet och försökandet, nu går jag på känslan.
 
Körkortet jag skulle haft nu har jag inte,inte på långa vägar. Men med mina nya rutiner med mina nya mål så bakar jag in böckerna och tar tag i saken nu, efter mina besök i Helsingborg har jag märkt att jag klarar mig som vanligt väldigt bra på egen hand. Så om jag har körkort till sommaren så är jag inte långt ifrån att ta den nyinköpta bilen som jag också har då till ett ställe långt borta. Inget överplanerande åt andra,jag sätter målet och man är varmt välkommen att hänga på. Mig kvittar det.
 
Styrkan ligger i att inse vad man egentligen går för, då förstår man vad man egentligen är värd och vad man egentligen borde göra.
 
Och ja just det, mina vinterskor har kommit som jag beställde långt innan jul, som jag blev tvungen till och byta. De kom alledess lagom till Vintern del 2.